Fimosi

La fimosi consisteix en la impossibilitat de retreure el prepuci que és la pell del penis que recobreix el gland.

 

La fimosi típicament pot diagnosticar en la infantesa però també es presenta en l'edat adulta.

 

Pot estar realacionada amb quadres d'infecció o inflamació crònica com balanopostitis crònica, balanitis xerótica obliterant o liquen esclerós, o la diabetis. La pell del penis va perdent elasticitat i es pot arribar a fibrosar impedint portar aquesta pell cap enrere per deixar el gland al descobert.

El tractament definitiu de la fimosi passa per una intervenció quirúrgica mitjançant la circumcisió.

La circumcisió és una de les intervencions urològiques més realitzades històricament i, mereix el mateix nivell de planificació i consideració atorgada a totes les cirurgies principals.

 

Les indicacions són molt diverses: des del ritu religiós, l'hàbit social, tractament mèdic davant patologies com la balanitis xeròtica o la parafimosis, fins i tot per raons higièniques, o de reducció de riscos relatius d'infeccions de l'tracte urinari inferior (ITU), o infeccions de transmissió sexual (MTS).

En nens i adolescents grans, generalment és preferible la realització sota anestèsia general, encara que es pot dur a terme en condicions d'anestèsia local amb èxit.

El procediment, en general, sol comprendre uns 30 minuts.

 

Després de finalitzar el procediment, es recobrirà el penis amb un ungüent amb propietats antibiòtiques, i l'hi embolicarà amb un embenat compressiu.

 

En els dies posteriors a la intervenció pot sentir molèsties al penis, inflor o hematoma.

En general, la cicatrització del penis es completa entre els 7 i els 10 dies i els punts de sutura de cauran sols en les següents setmanes.

image.png